Home  Home
 Festivals  Festivals 

 Nieuws  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Het weer in Ottawa
Click for Ottawa, Ontario Forecast

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Ottawa.nl - English  home | sitemap | contact   

Activiteiten
Ottawa is een regeringsstad en kent dan ook vele regeringsgebouwen. De indrukwekkende Neogotische parlementsgebouwen zijn het bekendst. Een nationaal symbool van de stad is de “peacetower” dit is het hoogste punt van het parlementsgebouw. Vanaf de “peacetower” heeft u een geweldig uitzicht over de stad. In de zomermaanden zijn er op het parlementsgebouw iedere dag om 9 en 10 uur ’s avonds een light en soundshow. Een ander groot toeristisch attractie is de wisseling van de wacht.

Ottawa staat bol van de musea en deze zijn ook zeer kenmerkend voor de stad. Op 1 juli is de nationale feestdag Canada Day en op deze dag zijn alle musea gratis. De onderwerpen van deze musea zijn zeer uiteenlopend, de meeste gaan over kunst, cultuur, geschiedenis, natuur en wetenschappen. Het Bytown Museum vertelt de geschiedenis van de eerste eeuw van Ottawa. The National gallery of Canada geeft een uitgebreid overzicht van de moderne Canadese kunst. Voor de ingang van dit museum staat het spin-beeld genaamd “Maman” van Louise Bougeois. Daarnaast zijn er nog musea als The National museum of science and technology en The Canadian museum of nature.

Wilt u actief op vakantie in Ottawa? Dat kan want de stad biedt u verschillende sportieve en avontuurlijke activiteiten. Het Rideau Kanaal heeft prima faciliteiten voor kanoën, schaatsen en boottochten. In het Gatineau park kunt u prima golfen, vissen, mountainbiken, hiken en skiën. Voor de rustige genieter zijn er in het Gatineau park prachtige wandel- en fietspaden.

Ottawa heeft u ook veel te bieden op het gebied van shoppen en uitgaan. De omgeving van deze hoofdstad telt maar liefst 70 grote winkelcentra. De grootste en bekendste winkelcentra zijn onder andere het Rideau Centre, Bayshore Shopping Centre en Place d’ Orleans. Ook de culinaire hoogstandjes mogen niet ontbreken in deze stad want iedere keuken is vertegenwoordigd. Ottawa is niet voor niets een multiculturele stad.

De inwoners van Ottawa houden net als de rest van de Canadezen van festivals. Het hele jaar door worden er verschillende festivals georganiseerd zoals het Tulip Festival, Ottawa Bluesfest, het International chamber Music festival en het Jazz festival.Alle rechten voorbehouden © 2009 | Adverteren |  Disclaimer