Home  Home
 Festivals  Festivals 

 Nieuws  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Het weer in Ottawa
Click for Ottawa, Ontario Forecast

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Ottawa.nl - English  home | sitemap | contact   

geschiedenis

Ottawa vormt samen met het in Québec gelegen Gatineau de National Capital Region. De eerste Europese nederzettingen in het gebied werden gedreven door de houtindustrie. Na de Oorlog van 1812 werd immigratie naar Ottawa door de overheid aangemoedigd en de bevolking nam snel toe. Kolonel John By nam in 1832 het initiatief voor de aanleg van het Rideaukanaal, een alternatieve route naar Montréal die verder van de Amerikaanse grens af lag. De stad die hierdoor ontstond werd Bytown genoemd en de aanleg van het Rideaukanaal gaf de streek extra betekenis voor de handel. In 1855 werd Bytown omgedoopt tot Ottawa.

Ottawa werd op 31 december 1857 gekozen als de hoofdstad van Canada: de keuze voor de stad was een compromis, omdat andere kandidaten zoals Montréal en Toronto te uitgesproken in de Franse of Engelse traditie stonden. Bovendien lag de stad verder van de grens met de Verenigde Staten, wat als een (militair) voordeel werd beschouwd.Het parlementsgebouw van Ottawa werd gebouwd op een glooiende heuvel, Parliament Hill, nabij het beginpunt van het Rideaukanaal. Op 3 februari 1916 brandde het gebouw af waarna in 1922 het huidige gebouw werd opgeleverd met de Peace Tower, de klokkentoren, die tegenwoordig hét symbool voor de hoofdstad is.


Ottawa was tijdens de Tweede Wereldoorlog de woonplaats van prinses Juliana en haar kinderen, waardoor de stad nog steeds een speciale band met Nederland heeft. Elk jaar, in de maand mei, vind in Ottawa het Tulip Festival plaats waarbij het Nederlandse koningshuis 10.000 tulpenbollen naar de stad stuurt als dankgebaar voor de huisvesting van leden van de koninklijke familie alsmede de Canadese hulp tijdens de bevrijding van Nederland.Bron: Wikipedia
Alle rechten voorbehouden © 2009 | Adverteren |  Disclaimer