Home  Home
 Festivals  Festivals 

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Reviews  Reviews
 Links  Links
 Contact  Contact
 Sitemap  Sitemap
Het weer in Ottawa
Click for Ottawa, Ontario Forecast

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuws? Meld u zich hier aan.

Ottawa.nl - English  home | sitemap | contact   

Nieuws (3)
DEC
17
Ottawa Eet een beverstaart
 Geen reacties  5.069 keer gelezen

De hoofdstad van Canada schommelt tussen -30 en +30 graden Celsius.

‘Ottawa’ en ‘extreem’ zijn woorden die niet vaak in één zin gebruikt worden, maar de temperatuur schommelt er van plus 30 graden in de zomer tot min 30 graden in de winter. Daarom is de herfst de ideale tijd om de stad te bezoeken; dan is het weer net goed om te wandelen of te fietsen door de piepkleine hoofdstad van Canada, of om te gaan kajakken op het Rideau Canal. Omdat het ook oogsttijd is, kunnen lekkerbekken zich te goed doen aan het heerlijke eten en de sterrenrestaurants waar Ottawa steeds bekender om wordt.

Blauwe vinvis

Op regenachtige dagen is er in deze stad ook genoeg te beleven. De musea zijn in de wijde omtrek bekend; er is een museum over luchtvaart, maar ook een over fotografie en een over het verzamelen van postzegels. Onlangs is er ook het Canadian Museum of Nature geopend, waar vooral kinderen hun ogen uit kunnen kijken bij het zien van een skelet van een blauwe vinvis van negentien meter lang. In de hypermoderne kunstgaleries kunnen opkomende lokale kunstenaars hun werk tonen. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te shoppen in boetieks met merkkleding en accessoires; om weer even op adem te komen biedt de stad allerlei kleine cafeetjes.

Ottawa is niet altijd zo’n prettige bestemming geweest. De stad begon haar leven als Bytown, een nogal ruige achterafplaats, genoemd naar kolonel John By, de man die in het begin van de negentiende eeuw het Rideau Canal bouwde. Bytown was zo’n vieze, nare plaats dat By er niets mee te maken wilde hebben. Dus werd de stad vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners, de Odawa, en hoopte men optimistisch dat het nieuwe Ottawa ook van zijn slechte reputatie af zou komen.

Het werkte ook nog, zelfs zo goed dat koningin Victoria de stad in 1857 koos tot hoofdstad van Canada.

Een bezoekje waard….

Ga naar het mooi gelegen Parliament Hill; daar bieden de bekend ogende regeringsgebouwen allerlei pracht en praal; er is zelfs een wisseling van de wacht te bewonderen.

Eet een beverstaart; niet de staart van een echte bever, maar een van gefrituurd deeg: plat en bedekt met kaneel en suiker. Te krijgen bij de rode schuur in Byward Market.

Ga naar het door de Unesco beschermde Rideau Canal. Tel de sluizen en gok hoe veel de speedboten die er door heen varen, hebben gekost.

Pak de kans om allerlei verschillende musea te bezoeken: er zijn er meer dan een dozijn in Ottawa.

Ga naar een Ottawa Senators ijshockeywedstrijd in Scotiabank Place. Roep: ‘Go the Sens!’ terwijl je een Molsonbiertje drinkt.

Woon een van de honderden festivals in Ottawa bij; of je nu van kamermuziek houdt of van tulpen of Turks voedsel, er is hier altijd een festival naar je smaak.

Schaats in de winter over het Rideau Canal; in de warmere maanden kun je fietsen door het Gatineau Park.

Ga op zoek naar de aparte primitieve kunst van de Canadezen en strijk nadenkend door je baard bij het zien van de moderne collecties in de enorme National Gallery of Canada. 17-12-2010 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :
Alle rechten voorbehouden © 2009 | Adverteren |  Disclaimer